یکشنبه 92/4/16 — azadnagar -
نظر بدهید
یکی از دلایل تاسیس این وبلاگ کمک به شناخت هر چه بهتر این فرقه ضاله بود، این فرقه با اعمال ضد انسانی و خشونت آمیز، بزرگترین خیانت رو به اسلام در قالب پروژه اسلام هراسی غرب انجام داده . این فرقه که فرزند نامشروع سرویس های جاسوسی انگلیس امروز به مهمترین عامل تفرقه و خشونت در کشورهای اسلامی تبدیل شده و در هر موقعیتی به کرات ضربات جبران ناپذیری به پیکر امت اسلام وارد میکن. انشاالله خوب بشناسیمش و بتونیم مبارزه کنیم.
در چند بخش به طور کاملا خلاصه و انشاالله دقیق و مستند زوایای مختلف فکری و عملی این فرقه رو بررسی می کنیم.
بخش اول :
ابن تیمیه مرجع فکری که بود و به طور خاص چه اعتقاداتی داشت :
ابن تیمیه در سال 661 هجری در شهر حرّان از توابع شام متولد شد . در خانواده ای بزرگ شد که بیش از یک قرن پرچم دار مذهب « حنبلی » بودند . بعد از حمله ی مغول به اطراف شام،او به همراه خانواده اش به دمشق رفت و ساکن آن جا شد. ابن تیمیه پیش پدرش و اساتید دمشق درس خواند و از آخرین استادش،«شرف الدین احمد ابن نعمه مقدسی»، اجازه ی فتوا گرفت.بعد از فوت پدرش به اجتهاد رسیدو بر کرسی تدریس نشست. او دانشش را در تفسیر، فقه و عقاید کامل کرد و در نهایت با تمام عقاید مسلمانان و مذاهب رایج آن زمان به مخالفت برخاست.
وقتی عقاید ابن تیمیه به گوش علمای هم عصرش رسید، از نشر آن ممانعت کردند. بار ها از او شکایت کردند و چند باری به زندان افتاد و در نهایت مهاجرت کرد. ابن تیمیه در حالی از دنیا رفت که اجازه نداشت از کتاب و قلم استفاده کند.
برخی از فتواهای ابن تیمیه
1.نسبت جسمیت به خداوند.
2. تحریم نماز و دعا در کنار قبور اولیاء.2
3. تحریم قسم به غیر از خدا.3
4.تحریم زیارت قبور.4
5.تحریم استغاث به غیر خدا5
فتوا های او هیچ سندیتی نداشت. در واقع او خود مرجع فتواهایش بود. بر این اساس:
الف.به آیاتی که خداوند را منزه از جسمانیت می داند، بی اعتنا بود .
ب . تمام آیات قرآن را محکم ( صریح و روشن ) و تشابه را امری نسبی می دانست و به تصریح قرآن توجهی نداشت : « هو الذی انزل علیک الکتاب منه آیات محکمات هن ام الکتاب و اخر متشابهات . » 6
ج . احادیث و روایات را بدون توجه به سند و منبع ، تایید یا رد می کرد .
د . حقایق تاریخی ای که با عقایدش منطبق نبود ، انکار می کرد .
ز. اگرکسی با عقایدش مخالفت می کرد ، برای این که او را از سر راه بر دارد به او دروغ می بست و تهمت می زد . آن ها را به شرک متهم می کرد و قتلشان را واجب می دانست . 7
و . از نظر او هرگونه نوآوری و استفاده از اسلوب جدید در دین ، بدعت بود .
کج فهمی ها و سخنان مغرضانه ی ابن تیمیه باعث سلب اعتماد از او شد . « ابن بطوطه »ی جهانگرد در سفرنامه ی « رحلة ابن بطوطه » می نویسد : « در دمشق شخصی از بزرگان فقهای حنبلی به نام تقی الدین ابن تیمیه بود . او در هر عملی سخن می گفت ولیکن مشکلی در عقل خود داشت ... . » حتی هم فکران ابن تیمیه بسیاری از عقایدش را قبول نداشتند . « آلبانی » ، محدث وهابی در مورد رد « حدیث ولایت » از سوی ابن تیمیه می گوید : « عجیب است که چگونه شیخ الاسلام ابن تیمیه ، این حدیث را با وجود سندیت معتبر آن تکذیب و انکار می کند . این چیزی جز مبالغه گویی در رد شیعه نیست . »
ابن تیمیه در برخی کتابهایش از جمله « منهاج السنه » با تفاسیر آیات مباهله ، تطهیر ، انذار ، ولایت و مودت مخالفت می کند . او تمام احادیثی که مناقب حضرت علی (ع)را می گویند ، رد می کند .
ابن تیمیه در منهاج السنه تمام احادیث معتبری را که از پیامبر (ص) نقل شده ، نفی کرده است :
- حدیث ولایت : « أنت ولی کل مؤمن بعدی » ( تو بعد از من ، سرپرست مؤمنان هستی . )
- سد ابواب : « و سد الابواب کلها الا باب علی » ( و دستور داد تمام درها را به جز در خانه ی علی (ع) ببندند. )
- مدینه العلم : « انا مدینة العلم و علی بابها » ( من شهر علم هستم و علی (ع) دروازه ی آن است . )
- « اقضاکم علی » ( علی (ع) در قضاوت از شما برتر است . )
- « من احب علیا فقد احبنی و من ابغض علیا فقد ابغضنی » (هر که علی (ع) را دوست بدارد ، مرا دوست داشته است و هر که با او دشمن است ، با من دشمنی کرده است . )
- حدیث غدیر : « من کنت مولاه فهذا علی مولاه . »
طرفداری از مخالفان حضرت علی (ع)
ابن تیمیه با نوشتن نامه ای به پیروان فرقه ی « یزیدیه »8 حمایتش را از آنان اعلام می کند . او همچنین از « خوارج » و قاتلین امام علی علی (ع) دفاع می کند . 9
این کینه ورزی با علی (ع) را با توجه به حدیث رسول الله (ص) می توان درک کرد : « لایبغض علیا (ع) الا منافقا او فاسقا او صاحب الدنیا » 10 ( تنها منافقان ، فاسقان و دلبستگان به دنیا ، علی(ع) را دشمن می دانند . )
با توجه به ابعاد شخصیتی ابن تیمیه و انتقادهای مستمر علما از عقایدش که روزگاری موجب حذف او از تاریخ شد ، بعید به نظر می رسید بار دیگر ، افرادی داعیه دار تفکراتش شوند . اما تحولات جهانی ، پلی به طول پنج قرن بین جریان وهابیت و آراء او کشید .
منابع
1 . ابن تیمیه ، مؤسس افکار وهابیت ، علی اصغر رضوانی
2 . خدا از دیدگاه وهابیان ، علی اصغر رضوانی
3 . وهابیت از منظر عقل و شرع ، سید محمد حسینی قزوینی
4 . وهابیت ، مبانی فکری و کارنامه ی عملی . جعفر سبحانی
5 . سایت « ویکی پدیا » برای فرقه ی یزیدیه
6 . لغت نامه ی دهخدا
پی نوشت ها
1 . مذهب حنبلی ، چهارمین مذهب فقهی اهل سنت است
2 . المجموعة الرسائل ئ المسائل، ج1 ،ص60
3. همان،ص17
4. التوسل و الوسیله،ص156
5. الهدیة السنیه،ص40
6. آل عمران، آیه7
7.زیارة القبور،ص17 و18
8. یزیدیه فرقه ای است که پیروان آن ، برای شیطان صفت الوهیت و برای « یزید » مقام نبوت قائلند . بعضی ها می گویند این فرقه به دلیل تشابه نام یزید با کیش خود ، او را امام و قدیس خود می دانند .
9 . الوصیه الکبری ، ابن تیمیه ، ص 5
10 . تاریخ دمشق ، ج 42 ، ص 285 ، ح 8817
برچسب ها :
وهابیت ,