دوشنبه 92/9/25 — azadnagar -
نظر بدهید
سؤال : آیا آمریکاییها صحبتی کردهاند که نگرانی شما را در مورد اینکه بیانیه کوهن «روح ژنو» را نقض کرده، کاهش دهد؟
ظریف: خوب، من بحثهای خصوصی را خصوصی نگه میدارم. من نمیخواهم وارد این شکل از دیپلماسی عمومی شوم. اما، آنچه که میتوانم بگویم این است که ما برای کسب اطمینان از اینکه همه به توافق ژنو پایبند هستند، در حال رایزنی هستیم. آنچه که من از وزیر خارجه کری و خانم اشتون شنیدهام این است که همه به نهایی کردن فوری روند ژنو با هدف رسیدن به توافق جامع، متعهد هستند. من هم همین هدف را دارم. مطمئنم که در مسیر ما با مشکلات دیگری هم مواجه میشویم. این یک پروسه بسیار دشوار خواهد بود، نه فقط به این دلیل که هدف نهایی دشوار است، بلکه به این جهت که مراحل رسیدن به این هدف دشوار هستند و همچنین به دلیل بیاعتمادیای که قطعا در ایران و از جانب مردم و رهبری در مورد نیات طرف مقابل وجود دارد، و همچنین برخی شبهاتی که طرف مقابل در مورد نیات داشته باشد. بنابراین، کار دشوار و جادهای ناهموار پیش رو داریم. متاسفانه نیروهای بسیار قدرتمندی در تلاشند تا این روند را تضعیف کنند. ما باید از این موضوع مطلع باشیم و با ذهنی باز کار کنیم.
سؤال: فقط برای شفافیت بیشتر: شما اشاره کردید که با وزیر خارجه کری و خانم اشتون صحبت کردهاید و منظورتان این بود که این مکالمات اخیرا انجام شده. درست میگویم؟
ظریف: خوب، تماسها هیچوقت متوقف نشده و مکالماتی انجام شده است.
برچسب ها :
تا حدودی سیاسی ,
دوشنبه 92/9/25 — azadnagar -
نظر
هیچ گاه از لعنت کردن شروع نکنید و به لعنت کردن هم ختم نکنید. ما اکنون در جامعه خویش با دو خطر جدی روبروییم، یکی مداحی، و دیگری فحاشی. و در این میان آنان که اهل گره گشایی فکری اند و می خواهند سخنی جدی بگویند و راهی نشان دهند از صحنه خارج می گردند.
برچسب ها :
راه ناهموار ,
دوشنبه 92/9/25 — azadnagar -
نظر بدهید
کسی آزاد است که ماهیت زندان وش عالم طبیعت را شناخته باشد و در عین زندگی در این عالم، برای خروج از مضایق آن بکوشد، و در عین همگامی با زندانیان، و تحمل ترشرویی و انکار ایشان، آنان را به شکستن زندان و رهایی از آن بخواند و بکشاند. و پیامبران ، که مولای مردم اند، سلسله جنبانان این آزادی زندان شکن اند.
برچسب ها :
راه ناهموار ,
دوشنبه 92/9/25 — azadnagar -
نظر بدهید
یکی از بزرگترین ضعف های نظام شوروی آن بود که بسیار خشک و انعطاف ناپذیر بود که زیردستان، چاره ای جز اطاعت کورکورانه از خط رهبری نداشتند. تا آنجا که به اروپای شرقی مربوط می شد، رهبران کرملین می خواستند باور کنند که کمونیسم در آنجا از حمایت مردمی برخوردار است؛ .... گفتن آنچه که رهبران شوروی نمی خواستند بشنوند به آنها، راهی مطمین بود تا یک سفیر، شغلش را از دست بدهد. به این دلیل تعجبی نداشت که آنها ترجیح می دادند گزارش هایی بفرستند که مایه مسرت اربابانشان شود، اگر چه می دانستند که سرا پا دروغ است.
حاصل کار ، انبوه اطلاعات نادرستی بود که رهبری شوروی را به سمت انتخاب های غیر عاقلانه، در سیاست خارجی پیش می برد....
برچسب ها :
فروپاشی کمونیسم عبرتی بزرگ ,
دوشنبه 92/9/25 — azadnagar -
نظر بدهید
یک دم تصور کنید اگر ماندلا با اندیشه و رویکردانتقام گیری و کینه توزی از زندان بیرون می آمد. چه اتفاقی می افتاد؟
رنگ خون هیچ کس ، سیاه یا سپید بر دستان ماندلا نیست. نام او هیچ اندوهی را در خلوت هیچ کس بیدار نمی کند.
جمله تاریخی او بعد از سی سال زندان و بعد گرفتن حکومت و نوشیدن شراب قدرت ، نشان از آن دارد که او به شکل استثنایی مست قدرت نشد و گفت :
می بخشیم، اما فراموش نمی کنیم....
خدایش رحمت کند.
برچسب ها :
راه ناهموار ,
شنبه 92/9/23 — azadnagar -
نظر بدهید
مرحوم شیخ هادی نجم آبادی
در حالیکه در دوره ی ناصرالدین شاه در پایتخت و دیگر شهرهای ایران هر روز و شب جنایت هولناکی بوسیله ی حکومت انجام می گرفت و در شهر ها حاکمانی چون ظلّ السّلطان پسر شاه و جلال الدوله نوه شاه مردم را غارت می کردند و با سبعیت شگفت انگیزی بی گناهان را می کشتند، مردم شاهد بی تفاوتی و همکاری روحانیون با آنان بودند. در این میان معدودی از روحانیون از همکاری با ظالمان خودداری نموده و با آزادگی زندگی می کردند. یکی از این روحانیون آزاده عصر ناصری مرحوم شیخ هادی نجم آبادی بود که در زیر داستانی واقعی از زندگی او را از زبان آقای مدرسی چهاردهی می خوانیم:
«گویند نیاکان وی از مردم روستای نجم آباد بودند. پس از تحصیل و بازگشت از نجف به نام یکی از اعلام فقهای بزرگ تهران مشهور شد. در امور شرعی و آمیزش همیشه با مردم بود.گاهی زمانی اندک یا زیاد ناپدید می شد یا به جستجو می پرداخت تا ستمی را از میان بردارد یا بینوایی را سر و سامان بخشد. در امور قضا و دادخواهی شخصا رسیدگی می نمود؛ هرگز ناسخ و منسوخ ننوشت و حکم کسی را امضا ننمود. در دادخواهی ها از توجه به خواهش دوستان و برآوردن تقاضاهایشان گریزان بود. بیش از دویست خانواده ی بینوا از همه جور، از طلقات تیره بخت نانخوار شیخ بودند. جز خوراک ناهار و شام به چیزی عادت نداشت؛ آن هم نان و دوغ یا آبگوشت و یا آش بود.
غذای لذیذ و گوارای جوربجور را به مردم می داد، خود نمی خورد. گروهی از یتیمان را کفیل همه مخارج بود[که بیشتر آنها] در دبستان رشدیه دانش آموز بودند. دستور داد که باید ناهار این کودکان یتیم پلوخورشت باشد. این کودکان را هر ماه به نزد خود می آورد؛ برای آزمایش و امتحان حاضر می کرد؛ به آنان خوراک خوب می داد، ولی خود از آن نمی خورد.
هرگاه پیروان مذاهب مختلف[درباره ی مسائل مختلف با وی به بحث می پرداختند و مسائلی را] از وی جویا می شدند، آنان را موافق کیش خودشان آگاه می ساخت. سوال کننده از هر مذهب و مسلکی بود، کتابهای او را نام می برد و از مندرجاتش شاهد می آورد. از این جهت پیروان ادیان و مذاهب سخنان شیخ را از جان و دل می پذیرفتند.
با آنکه مجتهد و صاحبنظر بود هرگز فتوا نمی داد. هرگاه مسئله ای از وی پرسیده می شد رای مجتهد آن مقلد را جویا می شد. اگر سوال مرد دانا بود، نخست فتوا و نظریه علمی او را جویا می شد؛ آنگاه هرچه درباره ی آن مسئله ی علمی بود نقل می کرد...»
برچسب ها :
داستان های کوتاه ,
شنبه 92/9/23 — azadnagar -
نظر
خرقانی بر سردر خانقاهش نوشته بود :
هر که در این سرا در آید نانش دهید و از ایمانش مپرسید ....
برچسب ها :
جملات ناب ,
شنبه 92/9/23 — azadnagar -
نظر
مولوی نقل می کند که موسی (ع) پیش از دوران پیامبری و در ایام چوپانی ، گوسفندی از گله اش فرار کرد و او هم به دنبال آن در بیابان دوید. این فرار این قدر ادامه یافت که موسی را به شدت خسته کرد. عاقبت گوسفند ایستاد و موسی به او رسید. جای آن بود که همه گونه خشونتی بر گوسفند روا دارد؛ اما موسی با این گوسفند خشونت نکرد، بلکه او را در بغل گرفت، نوازش کرد و گفت : بر من رحم نکردی هیچ، چرا بر خودت رحم نکردی؟
وقتی خداوند این شفقت عظیم را از موسی دید، فرمود که او لایق نبوت است.
برچسب ها :
راه ناهموار ,
شنبه 92/9/23 — azadnagar -
نظر بدهید
الگوی رفتاری رهبران شوروی یک نکته مهم را به ذهن متبادر می کند و آن اینکه رهبران شوروی تا وقتی به قدرت نرسیده اند یک چیز می گویند و پس از این که به قدرت رسیدند خلاف آن را می گویند.
شنبه 92/9/23 — azadnagar -
نظر بدهید
کمونیسم ، هرگز در قلوب مردم شوروی نفوذ نکرد. سرکوب های استالین ، کمونیسم را به نحو ترمیم ناپذیری بی اعتبار کرد و جانشینان او هرگز نتوانستند اعتقاد مردم را برگردانند. در سال های پس از استالین، رهبران شوروی، غرق در زندگی اشرافی – خانه های لوکس، لیموزین های پرده دار و خاویار فراوان – با این تصور که نظام موفق است، خود را گول می زدند.
برچسب ها :
فروپاشی کمونیسم عبرتی بزرگ ,